Heeft u het idee dat u wat minder soepel beweegt dan voorheen, dat uw gewrichten minder goed meewerken? Brian Mulligan ontdekte in de jaren ‘80 dat veel gewrichtsklachten worden veroorzaakt door een ‘ontsporing’ of ‘positiefout’ van de gewrichten ten opzichte van elkaar. Hij bedacht Mulligan therapie.
Wat is het Mulligan concept?
Mulligan therapie is een specialisatie van fysiotherapie voor klachten die betrekking hebben op spieren, banden en gewrichten. Wij zetten het te behandelen gewricht in een juiste (vaak oorspronkelijke) positie. Daarna wordt het gewricht bewogen zonder pijn. Bij deze methode werken fysiotherapeutische handelingen en de door u uit te voeren bewegingen samen. Hierdoor wordt het gewricht opnieuw geactiveerd, iets wat het doel is van het Mulligan concept.
Waar wordt het Mulligan concept voor gebruikt?
Deze therapeuten kunnen u helpen
Klantervaringen
In dit interview is een tevreden cliënt van Fysio043 aan het woord. Zij is behandeld voor cuff rupturen in beide schouders waar zij dagelijks veel pijn door ervaarde. In combinatie…
lees meer
In januari 2021 kreeg hij een beroerte (CVA) en was zijn linkerzijde volledig verlamd. Het werd tijd om te revalideren en omdat hij te veel last had van heimwee heeft…
lees meer
Miranda heeft er niet één maar twee keer mee te maken gekregen: een frozen shoulder. Bij een frozen shoulder kunt of durft u door de pijn in uw schouder uw…
lees meer
Belangrijke informatie
Behandeling bij Fysio043 in Maastricht
Als wij het Mulligan concept toepassen, zorgt onze Mulligan therapeut Jeroen Schreurs ervoor dat uw gewricht in een pijnvrije en een correctie uitgangspositie wordt gebracht. Vanuit deze pijnvrije houding is het de bedoeling dat u voornamelijk in een beperkte richting beweegt terwijl de correctie door onze fysiotherapeut gehandhaafd blijft. Met deze aanpakken krijgen gewrichten hun mobiliteit in enkele minuten weer terug. Door het herhalen van de bewegingen die u problemen geven, wordt volgens het Mulligan concept het gewricht opnieuw geactiveerd.
Verwijzing
Sinds 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing van de (huis)arts naar een fysiotherapeut. Het is wettelijk bepaald dat u geen verwijzing meer nodig heeft. Toch zijn er enkele zorgverzekeraars die in hun polisvoorwaarden hebben opgenomen dat u wel een verwijzing nodig heeft om de intake, onderzoek en behandelingen vergoed te krijgen. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk. Wanneer u contact opneemt met onze fysiotherapiepraktijk in Maastricht, dan kunnen wij u hierbij helpen.
Het Mulligan concept valt onder de normale vergoeding voor fysiotherapie. Per 1 januari 2004 is fysiotherapie (en zijn specialisaties) voor het grootste deel uit de basisverzekering gehaald. Dit betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars hebben verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor manuele therapie is opgenomen in uw polis. Bekijk al onze actuele tarieven op de tarievenpagina.